Καναδάς: Περισσότεροι από 20.000 νεκροί από κορωνοϊό

Ο Καναδάς ξεπέρασε σήμερα το όριο των 20.000 νεκρών από την αρχή της πανδημίας Covid-19, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Με τους 33 θανάτους που ανακοινώθηκαν στο Κεμπέκ και τους 43 στο Οντάριο, η χώρα έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών, με τον απολογισμό των θανάτων να ανέρχεται σήμερα σε 20.016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Το Κεμπέκ, η επαρχία με τον βαρύτερο απολογισμό, μετρά μέχρι στιγμής 9.794 νεκρούς και το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία, 6.188.

Ο Καναδάς, μια χώρα με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 777.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid από την αρχή της πανδημίας.

Η επικεφαλής του συστήματος δημόσιας υγείας του Καναδά Τερίσα Ταμ σημείωσε χθες «μια πρόσφατη πτωτική τάση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων».

Ωστόσο, προειδοποίησε για την τάση χαλάρωσης των προσπαθειών, επισημαίνοντας πως είναι «απαραίτητο να διατηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα για να στηρίξουμε αυτήν την πτωτική τάση με τρόπο διαρκή».

Οι καναδικές αρχές, φοβούμενες τη διασπορά των μεταλλάξεων του ιού, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι αυστηροποιούν περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου εισόδου στον Καναδά.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR μόλις φθάσουν και να τεθούν σε «καραντίνα» τριών ημερών σε ένα ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Κατόπιν, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, σε περίπτωση αρνητικού τεστ και σε ένα δημόσιο κέντρο υγείας στην περίπτωση θετικού τεστ.

Ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα είπε σήμερα πως αυτά τα μέτρα ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 4η Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ