Για τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον κορυφαίο σύμβουλο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η σημερινή δίνη στην οποία βρίσκεται η Βρετανία εξαιτίας του Brexit, είναι μια «βόλτα στο πάρκο» συγκριτικά με το δημοψήφισμα του 2016, με τον αμφιλεγόμενο σύμβουλο να δηλώνει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση και πως το διασκεδάζει, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

O βασικός αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας «Vote Leave» υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, διορίστηκε τον Ιούλιο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, και έκτοτε η ήδη χαοτική διαδικασία του Brexit έχει περιπλεχθεί περισσότερο.

Σε μια παρουσίαση ενός βιβλίου για ένα επιχειρηματία που στήριξε την εκστρατεία υπέρ του Brexit το 2016, ο Κάμινγκς απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ένα «ήπιο» Brexit λόγω της πίεσης για τη σύναψη συμφωνίας έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

«Για να σας καθησυχάσω απολύτως σε αυτό το θέμα, δεν είμαστε καθόλου υπό πίεση. Το δημοψήφισμα ήταν πίεση, το δημοψήφισμα ήταν δύσκολο», είπε ο Κάμινγκς, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

«Αυτό είναι μια βόλτα στο πάρκο, σε σύγκριση με το δημοψήφισμα. Όλη η ομάδα της εκστρατείας του «Vote Leave» το διασκεδάζουμε αυτό, θα κερδίσουμε, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, μην ανησυχείτε», είπε σε μια σπάνια δημόσια του εμφάνιση.

«Οι βουλευτές είπαν πως θα διεξαγάγουμε ένα δημοψήφισμα και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Έκτοτε, ξόδεψαν τρία χρόνια κάνοντας ελιγμούς. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με αυτό», τόνισε ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την σκληροπυρηνική και αδιάλλακτη γραμμή που τηρεί ο Τζόνσον για το Brexit.

«Για μένα αυτό σημαίνει πως στην ουσία πολλοί βουλευτές έχουν χάσει την επαφή τους με τη χώρα περισσότερο σήμερα, παρά από όσο το καλοκαίρι του 2016».

Ο άνθρωπος τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε κάποτε «ψυχοπαθή καριέρας», που παρομοιάζεται με τον Στιβ Μπάνον, τον πρώην σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις δηλώσεις που έκανε στην βιβλιοπαρουσίαση δεν έδωσε καμία ένδειξη για το ποιοι είναι οι σημερινοί του σχεδιασμοί του για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ