Κλείσιμο

Καλιφόρνια: Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων της φωτιάς

Στους 85 αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών της φονικής πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων έπεσε ξανά στους 11, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων. 

Ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε από το 88 στους 85 μετά από εξετάσεις με λήψη δειγμάτων DNA από ανθρώπινα υπολείμματα, δήλωσε ο σερίφης Κορι Χόνεα της κομητείας Butte το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

43 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί από τα υπολείμματα των νεκρών που βρέθηκαν, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Από την περασμένη εβδομάδα δεν έχουν βρεθεί νέα ανθρώπινα υπολείμματα δήλωσε ο σερίφης, αλλά η αναζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί την Τρίτη, όπως είπε. 

Αν οι κάτοικοι βρουν υπολείμματα, καλούνται να απευθυνθούν στο τμήμα του σερίφη.

Η λεγόμενη Camp Fire, η οποία ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου, έχει εξαφανίσει την ορεινή κοινότητα Paradise, η οποία απέχει περίπου 175 μίλια βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και είχε περισσότερους από 27.000 κατοίκους.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 25 Νοεμβρίου, αλλά η αιτία εκδήλωσής της εξακολουθεί να διερευνάται. Η εταιρεία πάροχος φυσικού αερίου PG & E Corp ανέφερε προβλήματα συντήρησης κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά και κοντά στον χρόνο έναρξής της.
Πηγή: skai.gr