Καλιφόρνια: Διπλασιάστηκαν σε τέσσερις ημέρες οι εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ διότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σχεδόν διπλασιάστηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τριπλασιάστηκε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ως χθες Δευτέρα, 1.421 πολίτες της Καλιφόρνια είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία καθώς έχουν την ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ ο αριθμός τους ανερχόταν σε 746 πριν από τέσσερις ημέρες. Ο αριθμός των ανθρώπων στους οποίους προσφέρονται φροντίδες σε ΜΕΘ ανέρχεται πλέον σε 597 (από 200), πρόσθεσε. Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην πολιτεία έχει φθάσει τα 5.763.

Η ραγδαία αύξηση των αναγκών για νοσοκομειακή φροντίδα και ΜΕΘ οδήγησε τον Νιούσομ να στήσει εσπευσμένα ιστότοπο μέσω του οποίου θα διευκολύνεται η επικοινωνία με γιατρούς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει πάρει σύνταξη, καθώς και με φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής, ώστε να κατευθύνονται σε νοσοκομεία και κλινικές που τους χρειάζονται. Η πολιτεία θα βοηθήσει τους απόμαχους ώστε να ενεργοποιούνται ξανά με άμεσες διαδικασίες οι άδειες τους, εξήγησε.

«Αν είσαι φοιτητής σε σχολή νοσηλευτικής, σε σχολή ιατρικής, σε χρειαζόμαστε», τόνισε ο Νιούσομ. «Αν πήρες σύνταξη τα τελευταία ένα δυο χρόνια, σε χρειαζόμαστε», επέμεινε.

Η πολιτεία ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα επιτρέψει να βρεθεί ικανός αριθμός χεριών για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται σε 50.000 επιπλέον κρεβάτια στα νοσοκομεία, εξήγησε ο Νιούσομ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ