Κλείσιμο

Κάλεσμα Πάουελ προς Συρία, Ιράν, Βόρεια Κορέα

«Ελπίζουμε ότι οι Βορειοκορεάτες θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα αντιλαμβανόμενοι ότι οι άλλοι επιδεικνύουν οξυδέρκεια και ότι ήλθε η ώρα και για τους ίδιους να το πράξουν», δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής του Μάικλ Ρέιγκαν, γιού του πρώην προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν.
Το ίδιο αίτημα αφορά το Ιράν, συνέχισε ο Κόλιν Πάουελ, προσθέτοντας ότι και η Συρία «πρέπει να βγει από την τρύπα όπου βρίσκεται εδώ και χρόνια».
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποδίδει την απόφαση της Λιβύης σε έναν συνδυασμό διπλωματίας και στρατιωτικής πίεσης της κυβέρνησης Μπους.
Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο διευθυντής πολιτικών υποθέσεων της κυβέρνησης της Τεχεράνης. Αλί Τααλά ενισχύθηκαν τα μέτρα προστασίας γύρω από ορισμένες δυτικές πρεσβείες, έπειτα από πληροφορίες για απειλές της Αλ Κάιντα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν γύρω από την πρεσβεία της Ελβετίας, η οποία εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, της Βρετανίας και της Τουρκίας
Πηγή: skai.gr