Και το Βατικανό θέλει... τον Ομπάμα του

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, κατά το παράδειγμα των ΗΠΑ που εξέλεξαν έναν μαύρο πρόεδρο, είναι έτοιμη σήμερα για την εκλογή ενός μαύρου ποντίφικα, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής επισκοπικής συνόδου Ουίλτον Ντάνιελ Γκρέγκορι, Αφροαμερικανός και ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας La Stampa.

Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα "είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα, ένδειξη ότι στις ΗΠΑ το θέμα της φυλής και το πρόβλημα της διάκρισης έχουν ξεπεραστεί", δήλωσε ο Γκρέγκορι, ο πρώτος μαύρος επίσκοπος που διοίκησε την αμερικανική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

"Εάν ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο είναι όπως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη, τότε θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στον παπικό θρόνο", είπε χαρακτηριστικά.

"Η Εκκλησία, επίσης έχει κάνει εντυπωσιακά άλματα" προσθέτει ο πρελάτος υπογραμμίζοντας τον ολοένα και πιο "διεθνή και κοσμικό" χαρακτήρα της κυβέρνησης της Εκκλησίας στο Βατικανό.

Η εκλογή ενός ποντίφικα, κυρίως Αφρικανού "είναι σίγουρα εφικτή. Χάρη στη φρόνηση των καρδιναλίων, αυτό θα μπορεί να γίνει στο επόμενο κογκλάβιο" (μετά τον θάνατο του νυν Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ'), εκτιμά ο πρελάτος.

Ο 60χρονος Ουίλτον Ντάνιελ Γκρέγκορι από το Σικάγο και αρχιεπίσκοπος Ατλάντα από το 2004, εξελέγη το 2001 επικεφαλής της αμερικανικής επισκοπικής συνόδου, της οποίας προεδρεύει σήμερα ο καρδινάλιος Φράνσις Τζορτζ.
Πηγή: skai.gr