Ιταλός πολιτικός πολέμιος του υποχρεωτικού εμβολιασμού κόλλησε ανεμοβλογιά!

Ένας Ιταλός πολιτικός ο οποίος τάσσεται κατά του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα ανεμοβλογιάς, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με καυστική διάθεση από τους χρήστες των social media.

Ο Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, κυβερνήτης της ιταλικής επαρχίας του Φρίουλι – Βενέτσια Τζούλια βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν ντροπιαστικό χείμαρρο προσβλητικών σχολίων, όταν αποκάλυψε ο ίδιος ότι νοσηλεύτηκε με ανεμοβλογιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάποιοι από τους διαδικτυακούς επικριτές του απέδωσαν αυτή την έκβαση στο κάρμα και τον συμβούλευσαν χαιρέκακα να μην ξυθεί, ενώ άλλοι δήλωσαν χαρούμενοι από το πάθημά του.



Ο δεξιός πολιτικός της Λέγκας είχε καταγγείλει το διάταγμα Lorenzin, το οποίο καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό το 2017 ως «σταλινικό», υποστηρίζοντας ότι οι αρχές θα πρέπει να "σχηματίσουν μια συμμαχία" με τις οικογένειες για να τις πείσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για 12 ασθένειες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η ανεμοβλογιά.

Παρά την υποστήριξή του στον εθελοντικό εμβολιασμό, ο Φεντρίγκα έχει χαρακτηριστεί «αντιεμβολιαστής» και κατηγορήθηκε ότι πήρε αυτό που του άξιζε για την απόφασή του να φτύσει στα μούτρα την επιστημονική πρόοδο. Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά του έχουν εμβολιαστεί και το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς δεν υπήρχε όταν ήταν παιδί, ο πειρασμός να χρησιμοποιήσει την (παραδεκτά ειρωνική) ασθένεια του ως πόντιση ήταν πολύ μεγάλη.

Ο Ιταλός πολιτικός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τη Δευτέρα και ευχαρίστησε όσους του ευχήθηκαν, ακόμα και αυτούς που τον ειρωνεύτηκαν.

Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο καθηγητής μικροβιολογίας και φανατικός υπέρμαχος τους εμβολιασμού, Ρομπέρτο Μπουριόνι, ο οποίος τον ανακήρυξε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, κατακεραυνώνοντάς τον ότι θα μπορούσε να μολύνει μία έγκυο γυναίκα, με τον κίνδυνο να προκληθούν επιπλοκές στη γέννα της.

Ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο οποίος απαγορεύει σε ανεμβολίαστα παιδιά να πάνε σχολείο και τιμωρεί με πρόστιμο 500€ περίπου τους ανυπάκοους γονείς, επιβλήθηκε έπειτα από μία επιδημία ιλαράς που ξέσπασε στη γειτονική χώρα.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε αρχικά ταχθεί κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ωστόσο υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί και να περάσει τον νόμο νωρίτερα αυτό το μήνα.