Ιταλία: Υπό έλεγχο για «μαύρη εργασία» ο πατέρας του Ντι Μάιο

AP Photo
Το προφίλ του Λουίτζι Ντι Μάιο αναμένεται να πλήξει το σκάνδαλο με απασχόληση ανασφάλιστων εργατών στην οικοδομική επιχείρηση ιδιοκτησίας πατέρα του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας δέχθηκε πυρά μετά από ρεπορτάζ ιταλικών εφημερίδων ότι η εταιρεία του πατέρα του απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους χωρίς να τούς καταβάλει τα απαιτούμενα ένσημα.

Ένας διοικητής της δημοτικής αστυνομίας στην κωμόπολη Mariglianella, κοντά στη Νάπολη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατασχέθηκε η επιχείρηση ιδιοκτησίας του πατέρα του υπουργού.

Κατά τον έλεγχο, που διεξήχθη από τρεις δημοτικούς αστυνομικούς, έναν υπάλληλο του δημοτικού συμβουλίου και έναν εκπρόσωπο της οικογένειας Ντι Μάιο, εντοπίστηκαν και απόβλητα κατασκευών. 

"Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση σε έκταση που ανήκει στον πατέρα μου από τη δημοτική αστυνομία της Mariglianella, στην επαρχία της Νάπολης, όπου κατασχέθηκαν κάδοι, κάλαθοι απορριμμάτων, μια χειράμαξα και κομμάτια σοβά και τώρα κάνουν ελέγχους στα κτίρια" ανέφερε μάλλον σκωπτικά ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. "Αυτή η γη ανήκει στον πατέρα μου και στη θεία μου. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει" πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr