Ιταλία: «Θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε η σύζυγος Ντράγκι σε ιδιοκτήτη καφέ

Δήλωση του ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ της Ρώμης, στο οποίο συνήθιζε μέχρι πρόσφατα να πίνει εσπρέσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σχολιάζουν τις ώρες αυτές οι πολιτικοί αναλυτές της χώρας.

«Η σύζυγος του κυρίου Ντράγκι μού είπε πρόσφατα ότι ο πρωθυπουργός σε τρεις μήνες θα αποδεχθεί την πρόταση που τού έχει γίνει και θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καφέ Αντόνιο Προϊέτι, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή της Rai.

«Η κυρία Σερενέλα Ντράγκι, μάλιστα, μού είπε ότι δεν είναι κάτι που την χαροποιεί, διότι με τα νέα αυτά καθήκοντα δεν θα έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο». «Το αγαπημένο ποτό του πρωθυπουργού; Σπριτς 'Απερολ» ανέφερε ο Προϊέτι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, απέφυγε να απαντήσει και, αστειευόμενος, δήλωσε ότι «προτιμά να πίνει σπριτς με Καμπάρι».

Η όλη αυτή εξέλιξη έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την όλη συζήτηση σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Μάριο Ντράγκι. Όλοι διερωτώνται και πάλι αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις βουλευτικές εκλογές την άνοιξη του 2023 ή αν τον επόμενο Φεβρουάριο θα προτιμήσει να εκλεγεί πρόεδρος με επταετή θητεία.

Ο Ντράγκι, πάντως, έχει περιοριστεί στο να δηλώσει ότι όλη αυτή φημολογία και οι όποιες εικασίες δεν έχουν κανένα νόημα από την στιγμή που ακόμη δεν έχει λήξει η θητεία του νυν προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ