Ιταλία: Έρευνα για τον θάνατο μάρτυρα-κλειδί στο Ρούμπιγκεϊτ

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου 34χρονου μοντέλου από το Μαρόκο, που είχε καταθέσει σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», άρχισαν οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές.

Η Ιμάνε Φαντίλ κατέληξε την 1η Μαρτίου, έναν μήνα αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο του Μιλάνου με οξύτατους πόνους στο στομάχι. Τότε είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους της και στον δικηγόρο ότι μπορεί να την είχαν δηλητηριάσει. Ο θάνατός της έγινε γνωστός σήμερα, δύο και πλέον εβδομάδες αφότου πέθανε.

Στην δίκη για το «Ρούμπι-γκέιτ», η οποία αφορούσε την ερωτική συνεύρεση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας με μία ανήλικη ιερόδουλη, η Φαντίλ αφηγήθηκε λεπτομερώς τι συνέβαινε στα περίφημα πάρτι «μπούνκγα-μπούνγκα» που φιλοξενούσε ο «καβαλιέρε».

Ο κ. Μπερλουσκόνι αρχικά κρίθηκε ένοχος όμως εν τέλει αθωώθηκε με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει πως η «Ρούμπι» ήταν ανήλικη.

Οι δικαστικές περιπέτειές του ωστόσο δεν έληξαν τότε, καθώς οι εισαγγελείς του απήγγειλαν νέες κατηγορίες για χρηματισμό γυναικών που συμμετείχαν στα πάρτι του, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του.

Ο κ. Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η Φαντίλ ουδέποτε κατηγορήθηκε πως δωροδοκήθηκε. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως έγραφε βιβλίο για τις εμπειρίες της. Το προσχέδιο φέρεται να έχει περιέλθει στην κατοχή των εισαγγελέων.

Παράλληλα, ο ιταλικός τύπος μεταδίδει πως το άτυχο μοντέλο φαίνεται να έχει δηλητηριαστεί με ραδιενεργές ουσίες.
Πηγή: skai.gr