Ιταλία - Covid: Η κυβέρνηση αυξάνει το επίπεδο επιφυλακής

«Η κυβέρνησή μας, με τα νέα μέτρα που μόλις υιοθέτησε, αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού», δήλωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Σπεράντσα εξήγησε ότι εκτός από τα υπόλοιπα μέτρα, θα προσφερθεί αυτή που αποκάλεσε νέα ασπίδα προστασίας στους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας. «Θα μπορούν να τους επισκέπτονται μόνο οι συγγενείς και φίλοι που ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό τους κύκλο -έχοντας λάβει την αναμνηστική δόση- ή, αν έχουν κάνει δυο δόσεις, θα χρειάζεται αρνητικό τεστ», διευκρίνισε.

«Με τα νέα μέτρα που υιοθετήσαμε, παρέχουμε επιπλέον προστασία στους πολίτες αλλά και στο σύστημα υγείας της χώρας. Φυσικά, το εμβόλιο παραμένει το βασικό όπλο που έχουμε στην διάθεσή μας», πρόσθεσε ο Σπεράντσα.

Η παραλλαγή Όμικρον ανιχνεύεται πλέον στο 28% των κρουσμάτων. Μέσα σε δύο εβδομάδες όμως, προειδοποιεί το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, το ποσοστό της αναμένεται να διπλασιαστεί.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους συμπατριώτες του «ύψιστη προσοχή και μεγάλη σωφροσύνη, ιδίως στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ