Ιταλία-Covid-19: Σε ισχύ το «πράσινο πάσο» -Το 80% των εργαζομένων το χρησιμοποιεί κανονικά

Στην Ιταλία άρχισε σήμερα η εφαρμογή του πράσινου πάσου εμβολιασμένου για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το 80% των Ιταλών χρησιμοποίησε κανονικά το «πάσο» του, για να πάει στην δουλειά.

Στο λιμάνι της Τεργέστης, όμως, περίπου 5.000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του λιμανιού, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην χρήση του green pass. Δεν έχει προκληθεί ένταση και οι διαδηλωτές αποφάσισαν να αφήσουν να περάσουν ελεύθερα όσους λιμενικούς και οδηγούς φορτηγών επιθυμούν να εργαστούν κανονικά.

Κινητοποιήσεις με περιορισμένη συμμετοχή έχουν οργανωθεί και στο λιμάνι της Γένοβας.

Στην Ρώμη, σήμερα το πρωί, λίγες δεκάδες άτομα προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κίνηση στην κεντρική περιοχή της Πόρτα Ματζόρε. Για τις τρεις το απόγευμα έχει ανακοινωθεί διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών κοντά στο Κολοσσαίο. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει από τρεις χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στην περιοχή για να αποφευχθούν βίαιες παρεκτροπές και καταστροφές.

Για την κυβέρνηση Ντράγκι, είναι βασικής σημασίας να «κυλήσει» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η πρώτη αυτή ημέρα εφαρμογής του πράσινου πάσου, το οποίο από σήμερα είναι επίσης αναγκαίο για την πρόσβαση στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, όπως και στη Γερουσία και στη Βουλή της Ρώμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ