Ιταλία: Αναμέτρηση Σαλβίνι με τις «Σαρδέλες» στην κωμόπολη Μπιμπιάνο

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και τα μέλη του ιταλικού Κινήματος της «Σαρδέλας» βρέθηκαν χθες βράδυ σε λίγα μέτρα απόσταση, σε δύο κεντρικές πλατείες της κωμόπολης Μπιμπιάνο, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Οι «Σαρδέλες» επανέλαβαν ότι ενόψει των περιφερειακών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια και στην Καλαβρία, ζητούν από τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τις δυνάμεις που βασίζονται στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την ρητορική του μίσους.

Ο δε εκπρόσωπος του κινήματος, Ματτία Σαρτόρι, δήλωσε ότι στο μέλλον οι «sardine- σαρδέλες» θα πρέπει να πάρουν σαφέστερες θέσεις σε βασικής σημασίας ζητήματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και το πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει ιδιαίτερα τον ιταλικό Νότο.

Από την μεριά του, ο Σαλβίνι αφιέρωσε την συγκέντρωσή του, όπως είπε, «στην προστασία των παιδιών από τη βία». Κάλεσε να ανέβει στην εξέδρα από την οποία μίλησε, την γυναίκα που έζησε μια δραματική εμπειρία: το παιδί της, όταν ήταν δεκαεπτά μόλις μηνών, το 2006, δολοφονήθηκε από σπείρα κακοποιών. Η γυναίκα αυτή, διαμαρτυρήθηκε για ότι ένα μέλος της σπείρας, πρόσφατα έλαβε προσωρινή άδεια εξόδου από τη φυλακή.

«Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν στηρίζουν αυτόν μου τον αγώνα», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχουν παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους με αποφάσεις των κοινωνικών λειτουργών, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Μέρος των πολιτικών σχολιαστών, όμως, συνεχίζει να κατηγορεί τον Ματτέο Σαλβίνι για κυνική εκμετάλλευση δραματικών ιστοριών, οι οποίες προκαλούν απερίγραπτο πόνο σε πολλές ιταλικές οικογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ