Ισχυρισμοί Ιράν για καταδίωξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων από ταχύπλοα των Φρουρών Επανάστασης

Η δημόσια τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε σήμερα πλάνα στα οποία διακρίνονται ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης να καταδιώκουν στον Κόλπο πολεμικά πλοία τα οποία ήταν αμερικανικά, σύμφωνα με την Τεχεράνη.

Η τηλεόραση δεν διευκρίνισε το πότε συνέβη αυτό το επεισόδιο, ούτε τους λόγους.

Από το Μπαχρέιν, ένας εκπρόσωπος του 5ου Στόλου, ο Τιμ Χόκινς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τις τελευταίες 48 ώρες δεν έχει συμβεί κανένα επεισόδιο στον Κόλπο στο οποίο να ενεπλάκησαν αμερικανικά σκάφη.

Στις εικόνες, που μεταδόθηκαν επίσης από δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία του Ιράν, ένα ταχύπλοο καταδιώκει πολεμικά πλοία, ένα εκ των οποίων φέρει την αμερικανική σημαία. Ακούγεται μια αντρική φωνή να φωνάζει, πιθανότατα μιλώντας στον ασύρματο: «Καταδίωξέ τους», «Τράβα φωτογραφίες» και «Ανακάλεσε το ταχύπλοό μας».

Σήμερα το Ιράν γιόρταζε την Ημέρα του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης. Με την ευκαιρία αυτή, ο ναύαρχος Αλιρεζά Τανγκσιρί, είπε στο μήνυμά του ότι το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, του οποίου είναι επικεφαλής, έχει ως αντικείμενο «σε συνεργασία με το εθνικό πολεμικό ναυτικό, να διασφαλίζει την ασφάλεια στα χωρικά και στα εξωχώρια ύδατα του Περσικού Κόλπου, της Θάλασσας του Ομάν και της Κασπίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ