Κλείσιμο

Ισχυρή έκρηξη στο ινδικό Κασμίρ

Αυτονομιστές Μουσουλμάνοι εκτόξευσαν χειροβομβίδα εναντίον του αρχηγείου της ινδικής αστυνομίας στην πόλη Αναντναγκ στο νότιο Κασμίρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 18 αστυνομικοί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η χειροβομβίδα εξερράγη στον κήπο του κτιρίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν όσοι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί.
Το Αναντναγκ βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Σριναγκάρ του ινδικού Κασμίρ και στην περιοχή δρουν μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες.
Δύο ινδοί στρατιώτες και δύο αντάρτες της εδρεύουσας στο Πακιστάν οργάνωσης Λάσκαρ -ε- Τάιμπα σκοτώθηκαν τη νύχτα σε συγκρούσεις στην γειτονική περιοχή Σόπιαν.
Οι αντάρτες απέρριψαν την εκεχειρία που συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα η Ινδία και το Πακιστάν στο Κασμίρ.
Εν τω μεταξύ, ένα βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων με τη γειτονική Ινδία έκανε ο πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ, προτείνοντας την απόσυρση των πακιστανικών στρατευμάτων από το Κασμίρ εάν η Ινδία πράξει το ίδιο.
Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΒΒC, ο Μουσάραφ δήλωσε: «Εάν η Ινδία αποσύρει τους 700.000 στρατιώτες της από το Κασμίρ, θα κάνω το ίδιο την επομένη ημέρα».
Οι δυο χώρες συμφώνησαν χθες να επαναλάβουν τις αεροπορικές συνδέσεις τους μετά την απόφαση του Μουσάραφ να άρει την απαγόρευση των ινδικών πτήσεων πάνω από το πακιστανικό έδαφος
Ο στρατηγός Μουσάραφ προσφέρθηκε ακόμα να τιμήσει τον ινδό πρωθυπουργό Ατάλ Μπεχάρι Βατζπαγί με την ανώτατη πακιστανική τιμητική διάκριση εάν βοηθήσει στην επίλυση της διαμάχης για το θέμα του Κασμίρ.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters - Γαλλ. Πρακτ.

Πηγή: skai.gr