«Ιστορική» συνάντηση Μπλερ - Καντάφι

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπλερ είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Λιβύη για εξήντα ολόκληρα χρόνια ενώ η επίσκεψή του θεωρείται η επιβράβευση για τον αφοπλισμό της Λιβύης σηματοδοτώντας την «επιστροφή» της χώρας στην διεθνή κοινότητα.
Ο κ. Μπλερ χαιρέτησε δια χειραψίας τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι καθώς οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν σε μια σκηνή βεδουίνων έξω από την Τρίπολη.
Σε συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την συνάντηση ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να ξεπερασθούν οι αντιπαλότητες του παρελθόντος προσθέτοντας ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι συμπαρατάχθηκε με την Δύση στον πόλεμο κατά του εξτρεμισμού.
«Η εντυπωσιακή πρόοδος που σημειώνουν οι σχέσεις με την Λιβύη δείχνει ότι οι Αραβικές χώρες μπορούν να συνεργασθούν με το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον για ένα κόσμο πιο ασφαλή», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ταυτόχρονα με την επίσκεψη Μπλερ στην Λιβύη ο ενεργειακός κολοσσός Σελ ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας στην εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου
Πηγή : BBC
Πηγή: skai.gr