Ιστορική επίσκεψη στην Τουρκία του προέδρου της Αρμενίας

Την Τουρκία πρόκειται να επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, όπως δήλωσε ο ίδιος, προκειμένου να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις δύο χώρες, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία.

"Εάν δεν συμβεί κάτι έκτακτο τις επόμενες δύο ημέρες, θα πάω στην Μπούρσα και θα υποστηρίξω την αγαπημένη μου ομάδα. Δεν έχω σοβαρό λόγο να μην αποδεχθώ την πρόσκληση", είπε ο πρόεδρος της Αρμενίας.

Η Τουρκία και η Αρμενία υπέγραψαν το Σάββατο στη Ζυρίχη ιστορική συμφωνία για την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων τους, τη στιγμή που η μνήμη των σφαγών των Αρμενίων "στοιχειώνει" τις σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών.

Εδώ και έναν χρόνο το ποδόσφαιρο μπήκε στην υπηρεσία αυτής της προσέγγισης. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο 2008 ιστορική επίσκεψη στο Ερεβάν για να παρευρεθεί στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010.

Πηγή: skai.gr