"Ισραηλινοί κατασκοπευτικοί μηχανισμοί" καταστράφηκαν στο νότιο Λίβανο

Τρεις "ισραηλινοί κατασκοπευτικοί μηχανισμοί" καταστράφηκαν το Σαββατοκύριακο στο Λίβανο σε περιοχή που συνορεύει με το Ισραήλ. Δύο από τους μηχανισμούς καταστράφηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

"Μια έκρηξη σημειώθηκε πριν τα μεσάνυχτα, τη νύχτα του Σαββάτου, σε απομακρυσμένη δύσβατη περιοχή στον μεθοριακό τομέα Χούλα. Αργότερα μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο ίδιο σημείο", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Κατά τα φαινόμενα οι δύο εκρήξεις προκλήθηκαν από το Ισραήλ που ανατίναξε τους δύο κατασκοπευτικούς μηχανισμούς τους οποίους είχε εγκαταστήσει στον τομέα προφανώς πριν από καιρό", επισήμανε.

Το Ισραήλ "φοβόταν για τον ένα ή τον άλλο λόγο ότι οι μηχανισμοί θα εντοπίζονταν και προχώρησε στην καταστροφή τους ανατινάζοντάς τους από απόσταση", υπογράμμισε η στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός του Λιβάνου που αναπτύχθηκε γρήγορα τη νύχτα του Σαββάτου στην περιοχή "εντόπισε έναν τρίτο μηχανισμό τον οποίο και ανατίναξε το πρωί της Κυριακής".

Ο στρατός διενεργεί έρευνα για τις εκρήξεις, μετέδωσε το ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, μια έκρηξη σημειώθηκε μετά τον εντοπισμό από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου δύο καλωδίων μήκους 50 μέτρων που χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία στην περιοχή αλ-Αμπαντ, κοντά σε μεθοριακό ισραηλινό φυλάκιο. Το ένα καλώδιο χρησιμοποιείτο για υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και το άλλο για την εκπομπή τους.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο νότιο Λίβανο είπε χαρακτηριστικά ότι οι μηχανισμοί που καταστράφηκαν χρησίμευαν "σε υποκλοπές και παρακολουθήσεις της επικοινωνίας της αντίστασης", αναφερόμενη στη Χεζμπολάχ.
Πηγή: skai.gr