Ισραήλ: Συλλήψεις και δύο 17χρονων για τον ομαδικό βιασμό 16χρονης

Η αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο δύο ακόμη υπόπτους, και οι δύο 17χρονοι, στην έρευνα για τον ομαδικό βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού, ενώ βρισκόταν για παραθερισμό στο τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας. Έως στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα συνολικά. Οι δύο άλλοι ύποπτοι που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι γύρω στα 20.

Το θύμα αναμένεται να αντιμετωπίσει τους υπόπτους την Κυριακή στο δικαστήριο. Μετά από συνεχείς έρευνες, η ισραηλινή αστυνομία υποψιάζεται ότι ο αριθμός των υπόπτων είναι διψήφιος και σκοπεύει να προβεί σε επιπλέον συλλήψεις πολύ σύντομα. Την ώρα του ομαδικού βιασμού κάποιοι από τους δράστες βιντεοσκοπούσαν την αποτρόπαιη πράξη. 

Αν και ο αρχικός ύποπτος αριθμός των υπόπτων ήταν 30, αυτός ο αριθμός σταδιακά μειώθηκε, παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις στην αστυνομία ότι η σεξουαλική επίθεση διαπράχθηκε από αρκετούς δράστες. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην ισραηλινή κοινή γνώμη, με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλα μέλη της κυβέρνησης να ζητούν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 
 

Πηγή: skai.gr