Ισραήλ: Πλησιάζουν τους 2.100 οι νεκροί από κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 1.848 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 298.500.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 2.098 νεκρούς, καθώς άλλοι 43 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν στους 755 από 807 την προηγουμένη, ενώ σε δομές υγείας παραμένουν 1.368 άνθρωποι. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ωστόσο μειώθηκαν σε 44.688, στο χαμηλότερο επίπεδο από τη 18η Σεπτεμβρίου, όταν επιβλήθηκε νέο lockdown.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει κριθεί ότι αποθεραπεύθηκαν έφθασε τους 251.711, αυξήθηκε κατά 5.900 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του προς τους Ισραηλινούς νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανήγγειλε ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού κλιμακίου που χειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανή χαλάρωση του περιορισμού. Εξήγησε ότι θα καταρτιστούν διαφορετικά σχέδια για τις «κόκκινες» και τις «πράσινες» πόλεις· η ορολογία που χρησιμοποίησε παραπέμπει στο λεγόμενο σύστημα του φωτεινού σηματοδότη που χρησιμοποιεί η κυβέρνησή του για να ορίζει αντιστοίχως δήμους με υψηλά και χαμηλά ποσοστά θνητότητας.

Προχθές Τρίτη, με ανακοινώσεις Τύπου που έδωσαν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα, το γραφείο του Νετανιάχου και το υπουργείο Υγείας, ενημέρωσαν πως τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ σε όλη την επικράτεια ως την Κυριακή 18η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ