Ισραήλ: Οι ευθύνες στον Κορέι

Μετρημένες είναι οι ημέρες του παλαιστίνιου πρωθυπουργού Αχμέντ Κορέι στην εξουσία μετά την αποτυχία του να πείσει τις παλαιστινιακές οργανώσεις στις συνομιλίες του Καΐρου να συνάψουν συμφωνία για τη διακοπή των επιθέσεων κατά των Ισραηλινών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρ. Ο Κορέι «απέτυχε να εκπληρώσει το πιο σημαντικό αίτημα» του ειρηνευτικού σχεδίου, δήλωσε ο Ολμέρ σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, αναφερόμενος στον «οδικό χάρτη».
Ο παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις Σαέμπ Ερεκάτ απέρριψε τα σχόλια του Ολμέρ, δηλώνοντας στο Ρόιτερ ότι η Παλαιστινιακή Αρχή παραμένει προσηλωμένη στη διαδικασία του ειρηνευτικού σχεδίου.
«Ελπίζουμε ότι το Ισραήλ θα αναλάβει μια ανάλογη δέσμευση», δήλωσε ο Ερεκάτ. Ο «οδικός χάρτης» καλεί τους Παλαιστίνιους να σταματήσουν τη βία κατά των Ισραηλινών και το Ισραήλ να σταματήσει τον εποικισμό των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών με στόχο τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας ως το έτος 2005.
Πηγή: skai.gr