Κλείσιμο

Ισραήλ: Έρευνες της αστυνομίας για ομαδικό βιασμό 16χρονης - Οργή Νετανιάχου

Έρευνες για τον φερόμενο ομαδικό βιασμό κοριτσιού στο τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας πραγματοποιεί η ισραηλινή αστυνομία, σε μια υπόθεση που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη της χώρας.

Ένας από τους υπόπτους παραδέχθηκε ότι περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την 16χρονη, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν «οικειοθελές» σύμφωνα με αναφορές στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα δύο συλλήψεις, και εκτιμά ότι η ταυτοποίηση περαιτέρω υπόπτων είναι θέμα χρόνου. Παρότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τα ευρήματά τους, τοπικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η κοπέλα δέχθηκε επίθεση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της από πολλούς άντρες, ενώ άλλοι μαγνητοσκόπησαν το βιασμό. 

Ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η συγκλονιστική υπόθεση ισοδυναμεί με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», και ζήτησε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Πρόνοιας του Ισραήλ, Ιτζίκ Σμούλι, δήλωσε ότι η ισραηλινή κοινωνία έχει καθήκον να πολεμήσει έναν πολιτισμό που επέτρεψε να συμβούν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις».
 

Πηγή: skai.gr