Ισπανία: Τουλάχιστον 4 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί ανοικτά των Καναρίων

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί πάνω σε ένα πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες ανοικτά του νησιού Ελ Ιέρο των Καναρίων σήμερα, ανακοίνωσε ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός.

Το σκάφος εντοπίστηκε από ένα αλιευτικό περίπου 193 χλμ. νότια του Ελ Ιέρο, ενός από τα μικρότερα νησιά των Καναρίων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Επιχείρηση διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη σήμερα το απόγευμα, με τρία ελικόπτερα να έχουν αναπτυχθεί για την αεροδιακομιδή των τραυματιών.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως από τους 23 ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος, 16 ήταν σε "σοβαρή κατάσταση" και τρεις σε καλύτερη κατάσταση αεροδιακομίστηκαν στην Τενερίφη. Οι τέσσερις νεκροί θα μεταφερθούν στο Ελ Ιέρο.

Ο αριθμός των μεταναστών χωρίς χαρτιά που φθάνουν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας στον Ατλαντικό Ωκεανό ήταν πέρυσι οκτώ και πλέον φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2019, με τις επιπτώσεις της COVID-19 στον τουρισμό και στις άλλες βιομηχανίες στη βόρεια και υποσαχάρια Αφρική να ωθούν πολύ περισσότερους να επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι.

Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους ή φέρονταν ως αγνοούμενοι πέρυσι μετά την προσπάθειά τους να φθάσουν στα νησιά, συχνά με σαραβαλιασμένα, υπερπλήρη πλεούμενα με μη αξιόπιστες μηχανές, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ