Κλείσιμο

Ισπανία: Οργή για το βίντεο κλιπ «Άθεος»- Αισθησιακός χορός ράπερ και τραγουδίστριας σε ναό (vid)

Κύμα οργής, και μια παραίτηση ιερέα, προκάλεσε στην ακόμα βαθιά καθολική Ισπανία το βίντεο κλιπ με την ονομασία… «Άθεος».

Στο βίντεο φαίνεται ο Ισπανός ράπερ C. Tangana  να χορεύει αισθησιακά με μία τραγουδίστρια στους ρυθμούς του «Άθεου» μέσα στον καθεδρικό ναό της πόλης, ενώ οι στίχοι του αγγίζουν θρησκευτικά θέματα.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης η γυμνή (καλυμμένη με μωσαϊκό) τραγουδίστρια να κρατάει το… κομμένο κεφάλι του ράπερ σαν άλλη Σαλώμη. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το βίντεο που γυρίστηκε στο εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού του Τολέδο 
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκε σάλος, για την ιεροσυλία, για την ενορία της Εκκλησίας του Τολέδου που έδωσε την άδεια με την Αρχιεπισκοπή να ζητάει συγγνώμη. Ο ιερέας της εκκλησίας Χουάν Μιγκέλ Φερέρ παραιτήθηκε, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Νωρίτερα, ωστόσο, είχε υπερασπιστεί το βίντεο επισημαίνοντας ότι «παρουσιάζει την ιστορία της μεταστροφής του ανθρώπου μέσω της αγάπης», καθώς  οι στίχοι αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ήμουν άθεος, αλλά τώρα πιστεύω». 

«Θα ήθελα να ήξερα σε ποια τιμή ο καθεδρικός ναός του Τολέδο πούλησε την ιερότητα του ιερού στον C. Tangana», έγραψε ένας χρήστης με λογαριασμό που πήρε το όνομά του από έναν επίσκοπο του 15ου αιώνα.

 

 

Πηγή: dailymail.co.uk