Η μάστιγα των περιστεριών. Έξωση 5.000 πτηνών επιχειρεί η πόλη Κάδιθ

Σχέδιο για τη μεταφορά πέντε χιλιάδων περιστεριών έχουν καταρτίσει οι αρχές της ισπανικής πόλης Κάδιθ καθώς η περιοχή φαίνεται να υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τον ακμάζοντα πληθυσμό των περιστεριών και τα περιττώματά τους. 

Οι αρχές αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν λύση σε αυτή τη μάστιγα που έχει αγανακτήσει τους πολίτες οι οποίοι εδώ και καιρό ζητούν να δοθεί μια άμεση λύση. 

Μη θέλοντας να θανατώσουν τα πουλιά δηλητηριάζοντάς τα, επιχειρούν να τα στείλουν σε άλλη περιοχή, τουλάχιστον 275 χιλιόμετρα μακριά, αφού πρώτα ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους, με την προσδοκία να μην επιστρέψουν ξανά. 

Οι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρόκειται για μια σεβαστή και βιώσιμη λύση.

Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Diario de Cadiz, ο δημοτικός σύμβουλος Αlvaro de la Fuente διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση του πληθυσμού των περιστεριών δεν συνεπάγεται την εξάλειψή τους από την πόλη. Είπε ότι επιχειρούν απλά την ισορροπία μεταξύ ανθρώπων και πτηνών που κατοικούν στην πόλη.

Το περιστέρι είναι γνωστό ότι έχει πολύ καλό προσανατολισμό και βοηθούσε στη μεταφορά μηνυμάτων στον πόλεμο. 

Οι αρχές, γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο είδος πτηνού αναπαράγεται γρήγορα, θα φροντίσουν να τυπώσουν φυλλάδια, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες να μην ταΐζουν υπερβολικά τα περιστέρια, διαφορετικά το πρόβλημα δεν θα αμβλυνθεί.