Ισπανία: Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στα Κανάρια

Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη προσπαθώντας να φθάσουν στα ισπανικά Κανάρια νησιά με πλεούμενο που μετέφερε πάνω από 30 ανθρώπους, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η βάρκα, που είχε εκτραπεί από την πορεία της, ρυμουλκήθηκε ως το λιμάνι της Αργινεγίν, στη Μεγάλη Κανάρια, στο ισπανικό αρχιπέλαγος που δεν απέχει πολύ από τις ακτές της βορειοδυτικής Αφρικής.

Ανταποκριτές του AFP είδαν μέλη σωστικού συνεργείου να βγάζουν δύο νεκρούς από το πλεούμενο.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών των Καναρίων ανέφερε πως είχαν προσφερθεί φροντίδες στους δύο ανθρώπους στη θάλασσα, διότι βρίσκονταν σε «πολύ πιο σοβαρή κατάσταση από τους υπόλοιπους».

Ο ένας είχε «υποθερμία και αφυδάτωση», ο άλλος «τραύμα στο χέρι», εξήγησε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Η θαλάσσια οδός προς τα Κανάρια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Κάπου 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στις ακτές του αρχιπελάγους του Ατλαντικού Ωκεανού από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου του 2021 έφθασαν διά θαλάσσης στα Κανάρια νησιά 16.827 μετανάστες, αριθμός αυξημένος κατά 44,3% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με τα δεδομένα του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η Ισπανία είναι μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ