Ισπανία: Αυστηροποιεί τους περιορισμούς λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων

Η Καταλονία ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των περιορισμών μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, απαγορεύοντας στους πολίτες να βγουν εκτός του δήμου τους, κλείνοντας γυμναστήρια και εμπορικά κέντρα και επιτρέποντας τη λειτουργία μονάχα των αναγκαίων καταστημάτων, όπως τα φαρμακεία, να ανοίγουν το Σαββατοκύριακο.

Οι νέοι περιορισμοί στην Καταλονία, που έχει τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό μολύνσεων και θανάτων από τη νόσο Covid-19 στην Ισπανία, μετά τη Μαδρίτη, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 17 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να σταματήσουμε τη διασπορά και ο πρωταρχικός τρόπος για να το κάνουμε είναι να ελαττώσουμε κάθε κοινωνική δραστηριότητα», δήλωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Καταλονίας Άλμπα Βέργκες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας πως θα δοθεί οικονομική βοήθεια στους τομείς που έχουν περισσότερο πληγεί από τους νέους περιορισμούς.

Τα νέα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων, που μπορούν να υποδέχονται πελάτες για το πρωινό και το μεσημεριανό και να προσφέρουν υπηρεσίες take away για το δείπνο.

Η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες, καταγράφοντας περισσότερους από 50.000 θανάτους και σχεδόν 2 εκατομμύρια μολύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ