Ισλαμιστές επιχείρησαν να καταρρίψουν βρετανικό αεροσκάφος

Οι δύο Ισλαμιστές συνελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες όταν --λόγω υποψιών που κίνησαν με τις ενέργειές τους-- σε έρευνα που έγινε στα δύο μικρά αεροπλάνα στο κεντρικό αεροδρόμιο του Ριάντ, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Η Mail on Sunday επικαλείται για όσα γράφει τον Πάτρικ Μέρσερ, εκπρόσωπο της βρετανικής συντηρητικής αντιπολίτευσης υπεύθυνο για υποθέσεις εσωτερικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με τον κ. Μέρσερ, που βεβαιώνει ότι οι πληροφορίες για την απόπειρα προέρχονται από «αναμφισβήτητη» πηγή, τα αεροπλάνα των Ισλαμιστών βρέθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ρουά Χαλέντ και το σχέδιο ήταν «να τα ρίξουν κατά ενός επιβατικού αεροσκάφους των Βρετανικών Αερογραμμών την ώρα της προσγείωσης ή απογείωσής του από αυτό το αεροδρόμιο».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σαουδαραβικές αρχές δεν ανέφεραν την υπόθεση αυτή στον Τύπο και δεν την ανακοίνωσαν ούτε στις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών. Τόσο οι Βρετανικές Αερογραμμές όσο και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές αλλά δεν τις διέψευσαν. «Δεν κάνουμε ποτέ σχόλια για θέματα που άπτονται θεμάτων ασφαλείας» δήλωσε εκπρόσωπος των Βρετανικών Αερογραμμών.
Πηγή: skai.gr