Κλείσιμο

Ισλαμική οργάνωση ισχυρίζεται πως επιχείρησε να δολοφονήσει τον Αχμαντ Σάλαμπι

Μία ιρακινή ισλαμική οργάνωση ανακοίνωσε ότι επιχείρησε να δολοφονήσει τον ιρακινό πολιτικό Αχμαντ Σάλαμπι αυτήν την εβδομάδα και ότι τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, μετέδωσε το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Το κανάλι είπε πως έλαβε βιντεοταινία από μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται ο Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ στην οποία ένας από τους τέσσερις άνδρες, που υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, μιλάει στην κάμερα.
Μία οργάνωση με την ίδια επωνυμία ανάφερε σε δήλωση που μεταδόθηκε μέσω του ίντερνετ ότι κρατεί δύο γάλλους δημοσιογράφους οι οποίοι απήχθησαν στις 20 Αυγούστου.
Ο Σάλαμπι, που τώρα αντιτίθεται σφόδρα στην πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ, αφού υπήρξε για πολλά χρόνια ευνοούμενος του Πενταγώνου, βρισκόταν καθ‹ οδόν προς τη Βαγδάτη όταν την Τετάρτη η αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε έπεσε σε ενέδρα.
Επέστρεφε από μία επίσκεψη στον ηγέτη των μουσουλμάνων σιιτών, Αγιατολάχ Αλι αλ-Σιστάνι, όταν τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής δέχθηκαν επίθεση. Ο Σάλαμπι διέφυγε σώος και αβλαβής, αλλά δύο από τους φρουρούς του σκοτώθηκαν, δύο τραυματίστηκαν και άλλων δύο αγνοείται η τύχη.
«Ο όμηρος δήλωσε στην ταινία πως τρεις σύντροφοί του σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις και μίλησε για τη σχέση του Σάλαμπι με το Κογκρέσο των ΗΠΑ και το Ιράν», μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
«Η αποκαλούμενη Ισλαμική Οργάνωση είπε πως ο όμηρος που εμφανίστηκε στην ταινία υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του», μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, φαίνεται πως ήταν Ιρακινός.
Πηγή: skai.gr