Ισημερινός: Αστυνομικός σκοτώθηκε και συνάδελφός του τραυματίστηκε σε επίθεση με τουφέκι

Αστυνομικός σκοτώθηκε και συνάδελφός του τραυματίστηκε σε «επίθεση» με τουφέκι χθες Κυριακή εναντίον αστυνομικού τμήματος στην επαρχία Εσμεράλδας, στο βορειοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Κολομβία, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας πως συνελήφθησαν εννέα πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση.

«Η (...) αστυνομία του Ισημερινού καταδικάζει αυτή την επίθεση», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως στόχος ήταν μονάδα της δημοτικής αστυνομίας στην περιοχή Λα Γκουατσαράκα, νότιας της πόλης Εσμεράλδας, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας.

Εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν σε έξι εφόδους της αστυνομίας μετά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απαγγελθούν «κατηγορίες» μέσα «στις επόμενες ώρες» σε βάρος των εννέα «υπόπτων για την επίθεση» μέσω Twitter.

Κατασχέθηκαν αυτόματο όπλο κι ένα περίστροφο. Η αστυνομία μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα που δείχνουν θραύσματα γυαλιών στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος και τρύπες από σφαίρες σε παράθυρο του τμήματος.

Η Εσμεράλδας συγκαταλέγεται στις εννέα επαρχίες του Ισημερινού όπου έχει επιβληθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο συντηρητικός πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο την 18η Οκτωβρίου εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ