Ιρλανδία: Έρευνα για 4 θανάτους βρεφών και αν συνδέονται με τη πανδημία

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ξεκινούν έρευνα για τις περιπτώσεις τεσσάρων βρεφών που γεννήθηκαν νεκρά και ο θάνατός τους ενδέχεται να συνδέεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας Ρόναν Γκλιν.
Ο Γκλιν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές έχουν ενημερωθεί για τέσσερις περιπτώσεις θνησιγενών μωρών που ίσως συνδέονται με μια ασθένεια που αποκαλείται Covid placentis.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που ανέφεραν αυτές τις περιπτώσεις, οι έγκυες γυναίκες είχαν βρεθεί θετικές στον νέο κορωνοϊό και στη συνέχεια γέννησαν νεκρά βρέφη. Η αιτία θανάτου των μωρών τους ήταν μια μόλυνση του πλακούντα.

«Θα γίνουν επιπλέον έρευνες» προτού να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, είπε ο Γκλιν προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις γιατί «σε αυτό το στάδιο» δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 4.396 άνθρωποι λόγω της Covid-19. Η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τρίτου πανεθνικού λοκντάουν, αφού στις αρχές Ιανουαρίου κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ