Ιρλανδία: Δεν θα εμποδίσουμε την επέκταση του άρθρου 50 αν η Μέι το ζητήσει

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα "μπει στο δρόμο" του Ηνωμένου Βασίλειου αν η Τερέζα Μέι ζητήσει να παραταθεί η διαπραγματευτική περίοδος του άρθρου 50, ύστερα από αναφορές ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τη δυνατότητα αυτή με τους ομολόγους τους στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέγεται ότι εξετάζει παρασκηνιακά τη δυνατότητα καθυστέρησης της ημερομηνίας του Brexit εν μέσω αβεβαιότητας για το πώς η υφιστάμενη συμφωνία θα μπορούσε να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο. Μιλώντας στο Δουβλίνο, ο Σάιμον Κόβενι, υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, δήλωσε: «Αν συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον η βρετανική κυβέρνηση να επιδιώξει παράταση του άρθρου 50, αυτό θα πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΕ, αλλά εμείς δεν θα μπαίναμε στο δρόμο». Ευνοϊκές στο ενδεχόμενο αυτό εμφανίζονται και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση πάντως επίσημα επιμένει ότι δεν επιθυμεί την επέκταση του άρθρου 50. Ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπέρκλει δήλωσε την Τρίτη το πρωί ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι να αποχωρήσουμε στις 29 Μαρτίου».

Πηγή: skai.gr