Ιρλανδία: 11 συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ των περιοριστικών μέτρων

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε χθες Πέμπτη το βράδυ 11 ανθρώπους που διαδήλωναν στο Δουβλίνο εναντίον των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν εκ νέου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Δουβλίνου το βράδυ της Πέμπτης, κάτω από πανό με το σύνθημα «βάλτε τέλος στον περιορισμό», με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί εφοδιασμένοι με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών και συνοδευόμενοι από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν ότι παραβίαζαν τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και «κλήθηκαν να διαλυθούν». Όμως ένδεκα από αυτούς προσήχθησαν «έπειτα από συμβάντα που διατάραξαν τη δημόσια τάξη» στο εμπορικό κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Για να ελπίζει ότι «θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως πρέπει», όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίχαλ Μάρτιν, η Ιρλανδία έλαβε τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη. Τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα προχθές Τετάρτη: όλος ο πληθυσμός τελεί εκ νέου υπό περιορισμό για έξι εβδομάδες, τα καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη έχουν κλείσει — τα σχολεία, πάντως, θα παραμείνουν ανοικτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ