Ιράν: Άνδρας συνελήφθη επειδή ανέβασε φωτογραφίες που φιλάει μία γυναίκα πάνω σε στέγες σπιτιών

Ένας Ιρανός, λάτρης του ριψοκίνδυνου αθλήματος παρκούρ, συνελήφθη για διάπραξη "χυδαίων" πράξεων, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον εμφάνιζαν να φιλά μία γυναίκα στις στέγες της Τεχεράνης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία .

"Συνελήφθη από την υπηρεσία κυβερνοεγκλήματος της αστυνομίας της Τεχεράνης", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ιρανική πρωτεύουσα, Χοσεΐν Ραχιμί, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

"Είμαστε αντίθετοι στη αντιβαίνουσα τους κανόνες και χυδαία συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και της συντρόφου του", η οποία θα "συλληφθεί σύντομα", τόνισε ο Ραχιμί. Αμφότεροι «είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος χωρίς να κατονομάζει τον συλληφθέντα.

Ωστόσο, από τα συμφραζόμενα θεωρείται πως ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο Αλιρεζά Τζαπαλαγί, κάτοικος Τεχεράνης, που έχει περισσότερους από 133.000 ακόλουθους στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου αναρτά εικόνες των επιτευγμάτων του στο παρκούρ, ένα ριψοκίνδυνο άθλημα υπερπήδησης φυσικών εμποδίων και αστικών κατασκευών, που γεννήθηκε στη Γαλλία την περίοδο του 1990.

Ο Τζαπαλαγί δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο την περασμένη εβδομάδα, όπου εμφανίζεται στις στέγες της Τεχεράνης να φιλάει μια γυναίκα, επίσης άγνωστη, με ελαφριά περιβολή για τα πρότυπα του Ιράν.

Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, οι γυναίκες μπορούν να επιδεικνύουν δημόσια μόνο το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια τους, σύμφωνα με τον ισχύοντα ενδυματολογικό κώδικα. Οφείλουν επίσης να φορούν διακριτικά χρώματα.

Ο Αλιρεζά Τζαπαλαγί τονίζει σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram τη Δευτέρα ότι είχε δεχτεί «ύποπτες κλήσεις», στις οποίες του ζητούσαν να παραδοθεί αυτοβούλως στις αρχές διαφορετικά θα συλλαμβάνετο δημοσίως.

Ο αδερφός του επαναδημοσίευσε το ίδιο μήνυμα την ίδια ημέρα ενημερώνοντας πως ο Αλιρεζά συνελήφθη στο σπίτι του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ