Ιράν: 216 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό- Ανησυχία για «κόπωση» του νοσηλευτικού προσωπικού

Οι αρχές στην Τεχεράνη ανακοίνωσαν σήμερα 216 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 και κάλεσαν τους Ιρανούς να διπλασιάσουν την επαγρύπνησή τους έναντι του ιού, προκειμένου να ξαλαφρώσουν τους νοσηλευτές, που πλέον έχει καταβάλλει η «κόπωση».

Η Ισλαμική Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη μέ μία επανεμφάνιση της επιδημίας από τις αρχές Μαΐου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της καθημερινής θνητότητας εδή και ένα μήνα.

Το Ιράν κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ θανάτων από την ασθένεια την περασμένη Τρίτη (229 σε 24 ώρες), σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Συνολικά, η πανδημία έχει στοιχίσε τη ζωή σε 15.700 άτομα στο Ιράν, δήλωσε η Σιμά Σαντάτ Λαρί, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η Λάρι ανακοίνωσε 2.323 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από κορωνοϊό σε 24 ώρες, αυξάνοντας τον αριθμό για τα συνολικά επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 291.172.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι η μόλυνση του ιατρικού προσωπικού και η κόπωση τους», τόνισε.

Η Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 τον Φεβρουάριο, είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή.

Οι αρχές ανακοίνωσαν στα μέσα Ιουλίου τον θάνατο 140 νοσοκόμων και ιατρών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, καθώς και τη μόλυνση 5.000 ατόμων στις τάξεις του ιατρικού προσωπικού.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας νοσηλευτές και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου» σεβόμενοι τις υγειονομικές οδηγίες, πρόσθεσε η Λαρί..

Αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση της επιδημίας, η κυβέρνηση του Ιράν έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους και επέβαλε περιορισμούς στις επαρχίες που πλήττονται περισσότερο, όπως μείωση των ωρών εργασίας, κλείσιμο τζαμιών ή απαγόρευση συγκεντρώσεων, ανάλογα με την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ