ΗΠΑ: Τρεις πρώην πρόεδροι δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως για την Covid-19, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους συμπατριώτες τους να κάνουν το ίδιο.

Ο 59χρονος Ομπάμα είπε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στις υγειονομικές αρχές της χώρας και ιδίως στον λοιμωξιολόγο Άνθονι Φάουτσι, έναν επιστήμονα που χαίρει μεγάλου σεβασμού στις ΗΠΑ. «Αν μου πει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορεί να προστατεύσει από την Covid, δεν θα διστάσω να το κάνω» ανέφερε σε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του στο SiriusXM, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν την Τετάρτη στο YouTube.

«Υπόσχομαι πως όταν θα είναι διαθέσιμο για τους λιγότερο ευάλωτους ανθρώπους, θα εμβολιαστώ. Θα μπορούσα να το κάνω στην τηλεόραση ή να φροντίσω να βιντεοσκοπηθεί, ώστε οι άνθρωποι να δουν ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του Τζορτζ Ου. Μπους είπε αργότερα στο CNN ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, 74 ετών σήμερα, είναι διατεθειμένος να «διαφημίσει» τα εμβόλια κατά της Covid-19. «Τα εμβόλια θα πρέπει στην αρχή να κριθούν ασφαλή και να χορηγηθούν σε όσους έχουν προτεραιότητα. Ο πρόεδρος Μπους θα περιμένει τη σειρά του και θα εμβολιαστεί εθελοντικά μπροστά στις κάμερες», είπε ο Φρέντι Φορντ.

Ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, Έιντζελ Ουρένα, είπε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος θα εμβολιαζόταν δημοσίως «αν κάτι τέτοιο μπορεί να ωθήσει όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο».

Ένα άρθρο στην εφημερίδα Washington Post καλούσε σήμερα τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 78 ετών και τη μέλλουσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, να εμβολιαστούν «σε ζωντανή σύνδεση» για να πείσουν τους σκεπτικιστές. Πολλοί στις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λόγω της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ