ΗΠΑ: Το Twitter μπλόκαρε την κινεζική πρεσβεία λόγω «απανθρωποποίησης» των Ουιγούρων

Το λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ κλείδωσε το Twitter μετά από ένα tweet που υπερασπιζόταν τις πολιτικές της Κίνας στην περιοχή Σιντζιάνγκ, το οποίο η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων των ΗΠΑ είπε ότι παραβίασε την πολιτική της εταιρείας κατά της "απανθρωποποίησης".
 
Η κινεζική πρεσβεία μέσω του λογαριασμού της, @ChineseEmbinUS, έγραψε στο Twitter αυτό το μήνα ότι οι γυναίκες της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων δεν ήταν πλέον "μηχανές παραγωγής μωρών", επικαλούμενη μελέτη που ανέφερε η κρατική εφημερίδα China Daily. Το tweet αφαιρέθηκε από το Twitter και αντικαταστάθηκε από μια αναφορά που δηλώνει ότι δεν ήταν πλέον διαθέσιμο. 

Παρόλο που το Twitter αποκρύπτει tweet που παραβιάζουν τις πολιτικές του, απαιτεί από τους κατόχους λογαριασμών να διαγράφουν οι ίδιοι τέτοιες δημοσιεύσεις για να επανακτούν πρόσβαση στο λογαριασμό τονίζει το Bloomberg.


Ο λογαριασμός της κινεζικής πρεσβείας δεν έχει δημοσιεύσει νέα tweets από τις 9 Ιανουαρίου. 

"Έχουμε αναλάβει δράση για το Tweet που αναφέρατε για παραβίαση της πολιτικής μας κατά της απανθρωποποίησης, στην οποία αναφέρεται: Απαγορεύουμε την απανθρωποποίηση ομάδας ανθρώπων με βάση τη θρησκεία, την κάστα, την ηλικία, την αναπηρία, τη σοβαρή ασθένεια, την εθνική καταγωγή, τη φυλή, ή εθνικότητα", δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter την Πέμπτη. 

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, ωστόσο κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν την απόφαση του Twitter να διαγράψει το tweet "υποκρισία".Το Twitter είναι μπλοκαρισμένο στην Κίνα.

Απανθρωποποίηση είναι η τάση ατόμων ή ομάδων να αποδίδουν σε άλλους (άτομα ή ομάδες) λιγότερο ανθρώπινα χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή: skai.gr