Το αγόρι που χάρισε 3.000 παιχνίδια στην κλινική που το έσωσε

Ο 5χρονος Γουέστον Νιουζγουάνγκερ από τις ΗΠΑ, αποφάσισε πως δεν θέλει να του φέρουν κανένα δώρο την ημέρα των γενεθλίων του, αντίθετα, θέλει εκείνος να προσφέρει.

Πρόσφατα κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και έτσι ένιωσε την επιθυμία να προσφέρει κάτι όμορφο, στην κλινική που έσωσε τη ζωή του.

Όταν η μητέρα του, Έιμι Νιουζγουάνγκερ ρώτησε το γιο της τι θα ήθελε για τα γενέθλιά του, εκείνος της απάντησε: «Δεν θέλω τίποτα. Δεν χρειάζομαι τίποτα». Τότε εκείνη του πρότεινε αντί για δώρα να κάνουν μία δωρεά.

«Δεν το σκέφτηκε λεπτό», δήλωσε η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού στο CNN.

Ο Γουέστον, πρότεινε τότε να ξεκινήσουν αμέσως να συλλέγουν δεινόσαυρους και πλαστελίνες για να τις προσφέρουν στα παιδιά που βρίσκονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Penn State στο οποίο και εκείνος νοσηλεύτηκε.

Η οικογένεια ρώτησε το νοσοκομείο αν συμφωνεί με αυτή την ιδέα του αγοριού και αφού έλαβε το πράσινο φως, ξεκίνησε να συλλέγει τα παιχνίδια.

Μίλησαν σε φίλους και συγγενείς για την επιθυμία του Γουέστον και στη συνέχεια έκαναν γνωστή την προσπάθειά τους για συλλογή παιχνιδιών μέσω του Facebook.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους ήταν εντυπωσιακά.

«Μαζέψαμε 1.263 συσκευασίες πλαστελίνης, 71 φιγούρες σούπερ ηρώων, 1.249 δεινόσαυρους και πολλά ακόμη είδη παιχνιδιών που δεν τα συνυπολογίζουμε», δήλωσε η Νιουζγουάνγκερ.

Η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού, εξήγησε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα παιχνίδια και ιδιαίτερα οι πλαστελίνες κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του γιου της, καθώς τον κρατούσαν χαρούμενο και απασχολημένο.

Ο Γουέστον διαγνώστηκε το 2016 με ραβδομυοσάρκωμα, έναν καρκινικός όγκο που προέρχεται από μαλακούς ιστούς του σώματος και υπεβλήθη σε θεραπεία για λιγότερο από έναν χρόνο. Είναι πλέον υγιής τα τελευταία δύο χρόνια.

Το διάστημα της νοσηλείας του μικρού παιδιού, το νοσοκομείο ήταν σαν το δεύτερο σπίτι τους.

«Ήμασταν εκεί σχεδόν το ίδιο αν όχι και περισσότερο από ότι στο ίδιο μας το σπίτι και έτσι νιώθουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου σαν οικογένειά μας», πρόσθεσε η μητέρα.

Ο Γουέστον και η οικογένειά του, παρέδωσαν την περασμένη Τρίτη, τα παιχνίδια στο Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Πηγή: skai.gr