ΗΠΑ: Το FBI «εξετάζει» Κινέζους κατόχους βίζας για πιθανές σχέσεις με τον κινεζικό στρατό

Το FBI παίρνει συνεντεύξεις από κατόχους βίζας που πιστεύει ότι είναι κρυφά μέλη του κινεζικού στρατού σε πάνω από 25 πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών συνέλαβε τρεις Κινέζους υπηκόους για απάτη ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ενώ ένας τέταρτος είναι φυγάς έχοντας βρει καταφύγιο στο προξενείο της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο. Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι οι τέσσερις είναι μέλη του κινεζικού στρατού της Κίνας και παρίσταναν τους ερευνητές.

«Σε συνεντεύξεις με μέλη του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σε περισσότερες από 25 πολιτείες στις ΗΠΑ, το FBI ανακάλυψε μια συντονισμένη προσπάθεια να κρύψουν την πραγματική τους σύνδεση για να εκμεταλλευτούν τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Τζον Μπράουν, υποδιευθυντής του τμήματος εθνικής ασφάλειας του FBI σε ανακοίνωσή του.

Δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι το FBI θεωρεί ότι το κινεζικό προξενείο του Σαν Φρανσίσκο υποθάλπει ένα φυγά από τα τέλη Ιουνίου.

Οι αμερικανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν μπορούν να εισέλθουν σε ξένη πρεσβεία ή προξενείο, εκτός εάν έχουν προσκληθεί και ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι, όπως πρέσβεις, έχουν διπλωματική ασυλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ