ΗΠΑ: Tη συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS δημοσιοποίησε ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υλοποίησε σήμερα την απειλή του να δημοσιοποιήσει τη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι CBS, την οποία διέκοψε κατηγορώντας τη δημοσιογράφο για μεροληψία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξήγησε ότι ήθελε να προλάβει τη μετάδοση της συνέντευξης στην εκπομπή «60 Minutes», την Κυριακή, για να εκθέσει στο κοινό «τη μεροληψία, το μίσος και την αγένεια» του καναλιού.

Το αμοντάριστο υλικό, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, αναρτήθηκε στη σελίδα του Αμερικανού προέδρου στο Facebook, κατά παράβαση της συμφωνίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και του CBS ότι δεν θα το δημοσιοποιούσε πριν από την Κυριακή. Δείχνει τη συνέντευξη από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Τραμπ εμφανώς ενοχλημένο από το ύφος των ερωτήσεων.

Η έμπειρη δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ, που έχει πάρει συνέντευξη άλλες δύο φορές από τον πρόεδρο, τον αντικρούει πολλές φορές και αμφισβητεί τις απαντήσεις του σε ορισμένα θέματα, όπως στη διαχείριση της πανδημίας. Ο Τραμπ στο τέλος ανακοινώνει ότι ματαιώνει εκείνο το μέρος της συνέντευξης στο οποίο θα συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

«Η πρώτη φράση σας ήταν: οι ερωτήσεις θα είναι σκληρές. Αυτό δεν με ενοχλεί, όμως όταν κανονίσατε τη συνέντευξη δεν είπατε αυτό. Είπατε, ας κάνουμε μια ευχάριστη συνέντευξη», ακούγεται να λέει.

Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι το CBS και άλλα μέσα ενημέρωσης δεν θέτουν εξίσου δύσκολες ερωτήσεις και στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν. «Είδα όλες τις συνεντεύξεις του. Ποτέ δεν του θέτουν τόσο σκληρές ερωτήσεις», είπε.

Ο Λευκός Οίκος είχε κρατήσει μόνο το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Τραμπ, όχι όμως και η Σταλ.

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ είπε στη δημοσιογράφο ότι η χώρα «έχει κάνει στροφή 180 μοιρών» στη μάχη με την πανδημία και ότι πιστεύει πως οι μάσκες είναι αποτελεσματικό εργαλείο για να εμποδιστεί η μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Είπε επίσης ότι ελπίζει πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα «τερματίσει» τον Obamacare, τον νόμο του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική ασφάλιση και στη συνέχεια ο ίδιος θα τον αντικαταστήσει με ένα λιγότερο ακριβό σχέδιο που «θα φροντίζει για τους ανθρώπους με προϋπάρχουσες παθήσεις».

Το CBS, που χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» τη δημοσιοποίηση του αμοντάριστου υλικού παρά τη συμφωνία, έχει πάρει συνέντευξη και από τον Μπάιντεν για την ίδια εκπομπή. Η συνέντευξη, μαζί με εκείνες του Τραμπ, του Πενς και της Κάμαλα Χάρις, της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ