ΗΠΑ: Συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ με τον πρόεδρο Μπάιντεν στη… σκιά του Χάρι

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είχαν επισκεφθεί τις ΗΠΑ το 2014, καλεσμένοι του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε χθες Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Βοστόνη, κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψης των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στις ΗΠΑ, την πρώτη από το 2014, η οποία επικεντρώθηκε στην κλιματική αλλαγή.

Το τριήμερο αυτό ταξίδι του ζευγαριού των Βρετανών πριγκίπων, το πρώτο στο εξωτερικό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου, αμαυρώθηκε από τις αποκαλύψεις στη Βρετανία για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ την Τρίτη στη διάρκεια εκδήλωσης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ πραγματοποιείται στη σκιά των επαπειλούμενων αποκαλύψεων από τον πρίγκιπα Χάρι. 

Εξάλλου, στη μέση της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους, το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα από μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα μεταδώσει, αφιερωμένη στον μικρότερο αδελφό του Ουίλιαμ, τον Χάρι, και την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι ζουν πλέον στην Καλιφόρνια.

Χθες το απόγευμα ο 40χρονος Ουίλιαμ χαμογελούσε όταν συναντήθηκε με τον 80χρονο Μπάιντεν στο λιμάνι της Βοστόνης για να συζητήσουν την κλιματική αλλαγή. Οι δύο άνδρες έκαναν έναν μικρό περίπατο στο κρύο προτού έχουν ιδιωτική συνάντηση στο John F. Kennedy Presedentian Library and Museum.

Πριν τη συνάντηση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν- Πιέρ είχε επισημάνει ότι Ουίλιαμ και Μπάιντεν θα συζητήσουν «τους κοινούς τους στόχους για την κλιματική αλλαγή» και «την προτεραιότητα στα ζητήματα ψυχικής υγείας».

Αργότερα χθες ο Ουίλιαμ και η Κέιτ τίμησαν τους νικητές του βραβείου Earthshot, το οποίο θέσπισε το 2020 ο πρίγκιπας της Ουαλίας για να αναγνωρίζει και να τιμά τους ανθρώπους που εργάζονται για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

«Στηρίζοντάς τους μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας», τόνισε ο Ουίλιαμ σε ομιλία του στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, στην οποία παρευρίσκονταν πολλοί αστέρες, όπως ο Βρετανός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο ηθοποιός Ράμι Μάλεκ, η τραγουδίστρια Άνι Λένοξ, η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ και ο γνωστός Βρετανός φυσιοδίφης Ρίτσαρντ Ατένμπορο.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είχαν επισκεφθεί τις ΗΠΑ το 2014, καλεσμένοι του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Αυτό τους το ταξίδι πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες προτού ο Χάρι και η Μέγκαν τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, στις 8 Δεκεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η μετάδοση από το Netflix της σειράς ντοκιμαντέρ για τον Χάρι και τη Μέγκαν, ενώ τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του Χάρι, στην οποία αναμένεται να κάνει πολλές αποκαλύψεις.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ