ΗΠΑ: Σκότωσε το παιδί του με καυτό νερό γιατί πίστευε ότι ήταν δαιμονισμένο

Φρικιαστικό έγκλημα με θύμα ένα αγόρι μόλις έξι ετών, στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Άνδρας που ισχυρίζεται ότι το παιδί του ήταν δαιμονισμένο και έπρεπε να εξορκιστεί, κατηγορείται ότι το σκότωσε με καυτό νερό.

Ο Πάμπλο Μαρτίνες, 31 ετών, συνελήφθη για τον θάνατο του εξάχρονου γιου του και του ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού. Το περιστατικό συνέβη σε οικισμό ιθαγενών κοντά στο Τουκσον της Αριζόνα, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο τοπικός Τύπος, περιγράφει λεπτομερώς το ειδεχθές έγκλημα με βάση τα δικαστικά έγγραφα.

Η  Ρομέλια Μαρτίνες, η θετή μητέρα του εξάχρονου αγοριού, δήλωσε στις αρχές, ότι ο πατέρας του παιδιού, Πάμπλο, προσφέρθηκε να κάνει μπάνιο το άτυχο αγόρι και ένα ακόμη παιδί, το οποίο σύμφωνα με την ίδια έφυγε κλαίγοντας από το μπάνιο.

Εκείνη άκουσε περίεργους ήχους αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όταν κατάφερε να την ξεκλειδώσει, βρήκε τον Πάμπλο Μαρτίνες να κρατά το αγόρι κάτω από την βρύση.

Ο Πάμπλο Μαρτίνες φέρεται να της είπε ότι «ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει».

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος, ο Μαρτίνες φέρεται να τους είπε ότι το παιδί «ήταν δαιμονισμένο, είχε μέσα του δαίμονα και πως έπρεπε να το σώσει». Φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι έριξε καυτό νερό μέσα στο λαιμό του παιδιού και πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, κράτησε το παιδί κάτω από το νερό για πέντε με δέκα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ρομέλια Μαρτίνες είπε στην αστυνομία ότι το παιδί «είχε δαιμονική συμπεριφορά», σύμφωνα πάντα με τα δικαστικά έγγραφα.

Μάλιστα η Ρομέλια πρώτα προσπάθησε να καλέσει τον τοπικό πάστορα και ύστερα την άμεση δράση. Ο Πάμπλο Μαρτίνες είπε ότι προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο αγόρι και «είδε νερό να βγαίνει από το στόμα του αγοριού».

Συγκλονίζει η περιγραφή των αστυνομικών, που αναφέρουν ότι όταν έφτασαν στο σπίτι, ο Μαρτίνες σήκωσε τα χέρια του ψηλά και τους είπε: «τα κατάφερα».

Οι αστυνομικοί βρήκαν το αγόρι να κείτεται γυμνό, στηριγμένο σε ένα μαξιλάρι σε ένα από τα κρεβάτια του σπιτιού. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε επίσημα στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό το παιδί είχε υποστεί εγκαύματα περίπου στο 15% του σώματός του, κυρίως στα χέρια, τους αγκώνες και το κεφάλι.

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι η υπόθεση ερευνάται από κοινού με την τοπική αστυνομία.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Πάμπλο Μαρτίνες δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: skai.gr