ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σιάτλ με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον δύο αυτοκινητιστών κι ενός λεωφορείου σε ώρα μεγάλης κίνησης, το απόγευμα της Τετάρτης, πριν προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η αστυνομία του Σιάτλ.

Το αιματηρό συμβάν άρχισε να εκτυλίσσεται σε βορειοανατολική συνοικία του Σιάτλ όταν ένας άνδρας πλησίασε αυτοκίνητο σε διασταύρωση και πυροβόλησε την οδηγό του, πριν περπατήσει στη μέση του δρόμου και στρέψει το όπλο εναντίον λεωφορείου που πλησίαζε.

Ο οδηγός του λεωφορείου, παρότι τραυματισμένος, μπόρεσε να στρίψει το τιμόνι και να απομακρυνθεί από τον οπλοφόρο, σύμφωνα με την αστυνομία. Κατόπιν, ο ύποπτος πλησίασε τον οδηγό ενός άλλου αυτοκινήτου, ενός Toyota Prius, άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε.

Καθώς κατέφθαναν αστυνομικοί, ο ένοπλος πήρε το Πρίους και προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα, αλλά συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου σκοτώθηκε. Οι αστυνομικοί που καταδίωκαν τον ύποπτο τον έθεσαν υπό κράτηση έπειτα από μια σύντομη αναμέτρηση.
Οι αρχές του Σιάτλ δεν έχουν δώσει ως τώρα καμία εξήγηση για τα αίτια του αιματηρού συμβάντος, ούτε έχουν διευκρινίσει τι είδους όπλο χρησιμοποιήθηκε.
Ο ύποπτος, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου εισήχθη και νοσηλεύεται υπό αστυνομική φρούρηση. Δεν θεωρείται πως απειλείται η ζωή του από τα τραύματα που έχει υποστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τις αρχές, ο ένας οδηγός απεβίωσε εξαιτίας του τραυματισμού του από τις σφαίρες κι ο δεύτερος από τη σύγκρουση την οποία προκάλεσε ο οπλοφόρος προσπαθώντας να ξεφύγει. Και οι δύο νεκροί ήταν άνδρες, όπως και ο τραυματίας οδηγός του λεωφορείου. Κανένα από τα θύματα δεν έχει κατονομαστεί ως τώρα από τις αρχές.

Ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών της Κομητείας Κινγκ ανέφερε μέσω Twitter πως ο οδηγός του λεωφορείου μπόρεσε να ενεργοποιήσει έναν ειδικό συναγερμό που ειδοποιεί ότι το όχημα δέχεται πυρά. Κατά την ίδια πηγή, κανένας από τους 12 επιβάτες στο λεωφορείο που χτυπήθηκε από τα πυρά δεν υπέστη τραυματισμό.

Παρότι έφερε τραύμα στον κορμό, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο, κατέβηκε και βάδισε ως το φορείο πάνω στο οποίο οι τραυματιοφορείς τον επιβίβασαν σε ασθενοφόρο για να τον διακομίσουν σε νοσοκομείο, ανέφερε η εφημερίδα Seattle Times, επικαλούμενη τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.