Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους σχετικά με το θάνατο Έπσταιν

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων, που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταιν με την κατηγορία ότι παραποίησαν τα αρχεία της φυλακής.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι φύλακες Τόβαλ Νοέλ και Μάικλ Τόμας, κατηγορούνται ότι παραμελούσαν τα καθήκοντά τους και δεν έκαναν τους προγραμματισμένους ελέγχους στο κελί του 66χρονου χρηματιστή κάθε μισή ώρα, ενώ παραποιούσαν τις καταχωρήσεις στο σχετικό ημερολόγιο για να δείχνει ότι ο έλεγχος είχε τελεστεί κανονικά.

Πρόκειται για τις πρώτες ποινικές διώξεις που γίνονται σε σχέση με τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου τον περασμένο Αύγουστο που βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε φυλακές στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.

Ο Έπσταιν, αντιμετώπιζε κατηγορίες για παιδοφιλία αλλά και για εμπόριο ανήλικων κοριτσιών. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, γνωστοί και ισχυροί των πολιτικών και οικονομικών κύκλων των ΗΠΑ, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραπ, τον περιέγραφαν ως έναν ευχάριστο άνθρωπο, που του άρεσε η χλιδάτη ζωή, τα πάρτι και οι νεαρές όμορφες γυναίκες. 

Πηγή: skai.gr