ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν εμβολιάζεται με την τρίτη δόση κατά της Covid-19

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ηλικίας 78 ετών, θα κάνει την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ επέτρεψαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Pfizer κατά της Covid-19, για τα άτομα 65 ετών και άνω, όπως και για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μεταξύ αυτών εκείνοι που απασχολούνται σε θέσεις εργασίας, στις οποίες εκτίθενται ιδιαιτέρως στον ιό.

Ο Μπάιντεν ενθαρρύνει τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για μια αναμνηστική δόση να την κάνουν, ως ένα εργαλείο κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο πρόεδρος, που θα «λάβει την αναμνηστική δόση του» βάσει των συστάσεων των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με τη μάχη κατά της Covid-19 στις 13.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 κατόπιν στις 11 Ιανουαρίου, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ