Κλείσιμο

ΗΠΑ: Προς νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αναμένεται να περιλαμβάνει επιπλέον συστήματα Υψηλής Κινητικότητας Συστήματα Πυραύλων Πυροβολικού (HIMARS)

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση Μπάιντεν σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αναμένεται να περιλαμβάνει επιπλέον συστήματα Υψηλής Κινητικότητας Συστήματα Πυραύλων Πυροβολικού (HIMARS), καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού. Το σύνολο του πακέτου αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, είπε η πηγή.

Ο Λευκός Οίκος είπε πάντως ότι δεν έχει να αναφέρει τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά υπενθύμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να παρέχουν τακτικά βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ οι πρώτες παρτίδες HIMARS από τις ΗΠΑ έφθασαν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

«Ευχαριστώ τους Αμερικανούς συναδέλφους μου και τον φίλο υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν γι’ αυτά τα ισχυρά εργαλεία! Το καλοκαίρι θα είναι θερμό για τους Ρώσους κατακτητές. Και το τελευταίο για μερικούς απ’ αυτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter o Ρέζνικοφ.

Πηγή: skai.gr