ΗΠΑ: Μακελειό σε δημαρχείο

Ένοπλος εισέβαλε στο δημαρχείο του Κίρκγουντ στο Σεντ Λούις σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δύο, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Αν και η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία, μάρτυρες αναφέρουν ότι πρόκειται για 52χρονο εργολάβο που είχε έρθει πολλές φορές σε ρήξη με τις αρχές.

Ο δράστης σκότωσε αρχικά έναν αστυνομικό στο χώρο στάθμευσης του δημαρχείου και στη συνέχεια εισέβαλε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία βρίσκονταν 30 άνθρωποι, πυροβολώντας αδιακρίτως και σκοτώνοντας έναν ακόμα αστυνομικό, δύο δημοτικούς συμβούλους και έναν μηχανικό που συνεργαζόταν με το δήμο.
Ο δήμαρχος δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας δημοσιογράφος χτυπήθηκε στο χέρι.

Ο δράστης παγιδεύτηκε όταν ένας δικηγόρος από τους 30 ανθρώπους που παρευρίσκονταν στο δημοτικό συμβούλιο άρχισε να του πετάει καρέκλες.

Ο Θόρντον ήταν γνωστός για την εριστική του συμπεριφορά στο προάστιο αυτό των 25.000 κατοίκων. Το 2006 καταδικάστηκε για βίαιη συμπεριφορά αφού είχε διακόψει δύο φορές με άσχημο τρόπο τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κατηγορούσε τους αξιωματούχους της Δημοτικής Αρχής ότι εμπόδιζαν τις δραστηριότητες της επιχείρησής του.
Πηγή: skai.gr