Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της πανδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 5.489.

Ο Κουόμο αναφέρθηκε, επίσης, σε κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, ιδίως στον μέσο όρο των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

«Αν δείτε τον μέσο όρο των τριών ημερών, αυτό είναι καλό νέο», τόνισε κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης για την κρίση.

Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι «φτάνουμε σε ένα σταθερό επίπεδο στο συνολικό αριθμό των νοσηλειών», δήλωσε ο κυβερνήτης. «Βλέπουμε την αύξηση, και βλέπουμε ότι αρχίζει να μειώνεται».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι η τάση φαίνεται να βελτιώνεται.

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα», αλλά «τις δύο τελευταίες ημέρες κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει (...) βλέπουμε μια μικρή βελτίωση στην ανάγκη για αναπνευστήρες», είπε.

«Τα καλά νέα είναι ότι αυτό μας δίνει επιπλέον χρόνο. Μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε περισσότερους αναπνευστήρες και να αντέξουμε περισσότερο χρόνο, γι 'αυτό είναι πολύ καλά νέα», ανέφερε ο ντε Μπλάζιο, ζητώντας την αυστηρή συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές για κοινωνική αποστασιοποίηση και περιορισμό στις μετακινήσεις.

Πηγή: skai.gr