ΗΠΑ: Κατηγορητήριο κατά Μαδουρο για «ναρκοτρομοκρατία» - Επικήρυξη με 15 εκατ. δολάρια

Η αμερικανική κυβέρνηση απήγγειλε επισήμως κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδουρο, και άλλους τέσσερις ανώτατους βενεζουελάνους αξιωματούχους, για τη μετατροπή της χώρας σε εγκληματική επιχείρηση στην υπηρεσία των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και των τρομοκρατικών ομάδων, προσφέροντας 15 εκατ. δολάρια για τη συλληψη του.

Τα κατηγορητήρια των γενικών εισαγγελέων του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών, και ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ. Μεταξύ των τεσσάρων ανώτατων αξιωματούχων περιλαμβάνεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν 15 εκατομμύρια δολάρια ως ανταμοιβή για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη ή τη δίωξη του προέδρου της Βενεζουέλας. 

"Ο λαός της Βενεζουέλας αξίζει μια διαφανή, υπεύθυνη, αντιπροσωπευτική κυβέρνηση που εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού - και αυτό δεν... αφορά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε δήλωσή του.

"Αυτά τα άτομα παραβίασαν τη δημόσια εμπιστοσύνη διευκολύνοντας τις αποστολές ναρκωτικών από τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των αεροπλάνων που εξέρχονται από αεροπορική βάση της Βενεζουέλας", προσθέτει. 

Πηγή: skai.gr