ΗΠΑ: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η Κινέζα που προσπάθησε να εισέλθει στην εξοχική κατοικία του Τραμπ

Μία Κινέζα που εισέβαλε στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α- Λάγκο της Φλόριντα καταδικάστηκε χθες Δευτέρα σε οκτώ μήνες φυλάκιση, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η 33χρονη Ζανγκ Γιουτζίνγκ συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στο συγκρότημα του Τραμπ που βρίσκεται στο Παλμ Μπιτς και όπου ο Αμερικανός πρόεδρος περνά συνήθως τα Σαββατοκύριακά του.

Τον Σεπτέμβριο κρίθηκε ένοχη για εισβολή σε ιδιωτικό χώρο και ψευδείς δηλώσεις.

Στην κατοχή της είχαν βρεθεί κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος καθώς και ένα USB το οποίο περιείχε "κακόβουλο υλικό".

Χθες ομοσποδνιακός δικαστής του Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα την καταδίκασε σε οκτώ μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald. Επίσης ζήτησε την απέλαση της γυναίκας.

Καθότι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, αφού βρίσκεται προφυλακισμένη μετά τη σύλληψή της, η Κινέζα μένει να περάσει ακόμη μία εβδομάδα στη φυλακή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τη στιγμή της σύλληψής της είχε πάνω της δύο κινεζικά διαβατήρια, σύμφωνα με τη Μυστική Αστυνομία.

Αρχικά στον πρώτο έλεγχο που της είχε γίνει στο Μαρ-α- Λάγκο είχε δηλώσει ότι ήθελε να πάει στην πισίνα του κλαμπ, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι στον κατάλογο των προσώπων που είχαν άδεια να τη χρησιμοποιούν ήταν μία συνονόματή της. Στη συνέχεια, αφού έφτασε στη ρεσεψιόν, δήλωσε ότι ήταν καλεσμένη σε μια εκδήλωση σινοαμερικανικής φιλίας, η οποία δεν πραγματοποιούνταν στην πραγματικότητα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ